Browline Gözlükler Hangi Yüz Şekline Yakışır?

30-12-2022 15:24
Browline Gözlükler Hangi Yüz Şekline Yakışır?
Gözlük, özellikle görme yetisini geliştirmesi gereken insanlar için hem bir moda ifadesi hem de bir gerekliliktir. Yeni bir gözlük arayışındaysanız, kaş çerçeveli gözlükler retro zevkinize tam olarak uyabilir.

Browline Gözlük Nedir?

Bworline gözlüklerin zamansız bir havası vardır ve ara sıra trend belirleyicilerin listesinde belirir. 1940'lardan beri var olmasına rağmen 1980'lerde geniş çapta kabul gördü. Popülaritesi 50'lerde zirveye ulaştı ve on yılda satılan teknik özelliklerin yaklaşık yarısını oluşturdu.

Bu tür gözlükler, kaşlara benzeyen kalın üst çerçevesi nedeniyle benzersizdir. Üst kısımdaki belirgin çerçeveler dikkati kaş çizginize çeker, bu da gözlerinizi öne çıkarmak istiyorsanız ideal bir çerçevedir.

Üst kısmı plastik veya asetat olarak tasarlanan bu gözlükler, büyük görünmek için yapılmıştır ancak ağır değildir. Alt çerçeveler genellikle lensleri sabitleyen ince bir tel çerçeveden yapılır. Browline gözlükler, yüzünüzden kayıp giden büyük stillerin aksine çizginizi engellemez.

İlginç desenler, renkler ve malzemeler gibi bu çerçeve tipine yapılan çağdaş dokunuşlar, her yaştan insana hitap eden bworline gözlükleri son dönemde popüler hale getiriyor.

Hangi Yüz Şekilleri Browline Gözlüklerle Uyumludur?

Genel olarak, browline özellikleri, daha geniş ve daha dengeli görünmelerine yardımcı olarak dar alınları olan kullanıcılar için harikadır. Modern bworlineların birçok varyasyonuyla, bu çerçeveyi herhangi bir yüz şekliyle eşleştirmek çok da zor değil, ancak her birinde dikkate alınması gereken şeyler var.

Dikdörtgen Yüz Şekli

Dikdörtgen bir yüzünüz varsa, daha kare ve daha geniş olmasına yardımcı olan browline gözlük takmak avantajlıdır. Dikdörtgen yüz, uzun olarak karakterize edilir ve bu özellikleri giymek, yüz oranlarınızı daha iyi dengeler.

Browline’nın kalın üst kısmı ve ince tel kafesi ile gözlüksüz dikkat çekici olmayan çene hattı gücünüzü ve elmacık kemiği derinliğinizi vurgulayabileceksiniz. Dikdörtgen yüzler genellikle büyüktür ve bu tür çerçeveler, normalde yumuşak olan özelliklerinize daha fazla yapı eklemenizi sağlar.

Elmas Yüz Şekli

Çıkık elmacık kemikleri ve köşeli bir çene çizgisi, elmas şeklindeki yüzün belirgin özellikleridir. Browline çerçevesinin bu yüz şekline yaptığı şey, görece dar olan alnın dışına bile fazladan hacim katmasıdır. Yuvarlak hatlı gözlükleri tercih ederseniz, keskin elmacık kemiklerinizi ve çenenizi de yumuşatabilirsiniz.

Bununla birlikte, büyük browline çizgisi formlarının elmas yüz şeklini kolayca çizebileceğini unutmamak önemlidir, bu nedenle normal boyutlu stilleri tercih etmek daha iyidir.

Kare Yüz Şekli

Browline gözlükler, kare şekilli yüzlerde çarpıcı görünür çünkü güçlü yüz hatlarını yumuşatmaya ve bu heybetli şekle yansıtıcı, entelektüel bir görünüm katmaya yardımcı olur. Dikkat çekici çerçeveler istiyorsanız, gözlüğünüze daha fazla kişilik katan koyu browline çizgilerini ve benzersiz desenleri deneyebilirsiniz.

Oval Yüz Şekli

Oval şekilli yüz genellikle en ideal olarak kabul edilir ve alın çerçeveli gözlüklerin bu tipe oldukça iyi uyması hiç de kolay değildir. Cesur üst çerçeve, oval yüzün üst hatlarının öne çıkmasına yardımcı olurken, ince alt çerçeve, yumuşak alt yüz yapısını vurgular.

Başka Hangi Yüz Şekillerine Uygundur?

Browline gözlükler çok yönlü olsa da, uygun bir görünüm elde etmek için özel stil gerektiren yüz şekilleri vardır.

Örneğin, aşırı geniş bir browline kullanıldığında yuvarlak şekilli bir yüz daha geniş görünebilir. Bu nedenle yüzünüzü uzatacak ve istediğinizden daha dolgun görünmenizi engelleyecek daha dar çerçeveler seçmelisiniz.

Hangi Yüz Şekli Browline Çerçevelerinden Kaçınmalıdır?

Browline gözlükleri takarken kalp şeklindeki yüzler zorlanır. Kalp yüz şekli bu gözlüğü kullandığında geniş alını gereksiz yere abartılabilir ve bakan herkes dikkatini alın bölgesine odaklanır.

Kalp yüzünüz varsa, yüzün geniş üst ve dar alt kısımlarını uyumlu hale getirmek için daha az belirgin kenarlı ve daha köşeli çerçeveler seçebilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.