Golf İçin Güneş Gözlüğü

27-12-2022 14:20
Golf İçin Güneş Gözlüğü
Neden Golf Güneş Gözlüğüne İhtiyacınız Var?

Güneş gözlükleri, oyununuz üzerinde büyük bir etkisi olabilecek harika bir golf aksesuarıdır. Harika bir güneş gözlüğü takmak, güneşli günlerde topu takip ederken göz yorgunluğu riskini önlemeye yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda topu havada daha iyi takip etmenize de yardımcı olur. Topunu bulmak için yaptığın zahmetli aramadan sizi kurtarır. 

Güneş gözlükleri derinlik algınızı artırır, böylece yaklaşma oyunu için yeşillikleri daha iyi okuyabilirsiniz. Ayrıca vuruşlarınızın doğruluğuna da yardımcı olurlar.

Golf güneş gözlüğü için alışveriş yaparken dikkat edilmesi gereken ilk iki şey çerçeve teknolojisi ve lens teknolojisidir. Her iki dünyanın da en iyisini aldığınızdan emin olmak, golf oyununuzun zirveye ulaşmasına yardımcı olacaktır.

Çerçeve Teknolojisi

Kavrayan Çerçeveler

Kavrama, herhangi bir golf güneş gözlüğü için olmazsa olmazdır. Bu, oyununuz boyunca optik olarak hizalı kalmasına yardımcı olur. Çoğu spor çerçeve, çerçeveleri daha güvenli tutacak ve salladığınızda hareket etmelerini önleyecek olan şakaklarda ve burunluklarda lastik tutuş özelliğine sahiptir.

Hafif Çerçeveler

Güneşliğinizin uzun bir oyun sırasında bile rahat olmasını istediğiniz için, naylon veya TR-90 veya Grilamid gibi diğer hafif ve dayanıklı malzemelerden yapılmış güneş gözlüklerini tercih ettiğinizden emin olun

Düz Saplı Çerçeveler

Düz saplar, golf güneş gözlükleri için harikadır çünkü şapkayla iyi çalışırlar ve sürekli olarak ayarlamak zorunda kalmadan yerinde kalırlar.

Konfor

Son olarak, kesinlikle en önemlisi, yeşillikler içinde ve hatta dışında size en fazla konforu sağlayan golf güneş gözlüklerini bulmak isteyeceksiniz. Konfor düzeyine kesinlikle katkıda bulunacak bir unsur, daha önce tartıştığımız kauçuk burun köprüleri ve şakaklardır. Ayarlanabilir burunluklar da harikadır ve düz ve ince saplar, güneş gözlüklerinizin şapka altına daha kolay sığmasını sağlar. Bu bileşenlere sahip olduğunuz sürece, güneş gözlükleri yerinde daha iyi duracak ve sahada tüm gün rahat bir uyum sağlayacaktır.

Golf Güneş Gözlüğü Camları

Saran Camlar

En iyi golf güneş gözlükleri, en iyi kapsama alanı sunan ve güneş ışığını her yönden engelleyen tam bir sargıya sahip olacaktır. 18 delikli oyun boyunca gözleriniz korunacaktır. Çevreyi saran bir çerçeve, sahaya çıktığınızda başka bir artı olan gelişmiş çevresel görüş sağlar.

Sarma ile ilgili konuşulacak diğer bir şey, camların yüksekliğidir. Daha uzun camlar daha fazla kapsama alanı sunar ve topa yukarıdan bakarken bile mercekten bakmanızı sağlar. Gerekirse, cam ne kadar uzun olursa, golf güneş gözlüklerinin yeteneği de o kadar yüksek olur.

Tam çerçeveli güneş gözlükleriyle oynuyorsanız, alt çerçevenin topa bakışınızı engellememesi için merceğin yeterince uzun olduğundan emin olun. Bu tür güneş gözlükleri genellikle daha düz bir çerçeveye sahiptir, bu nedenle harika bir yüksek Rx seçeneğidir. Sadece ışığı engellemek için yanlarında bir kalkan olduğundan emin olun.

Darbeye Dayanıklı Malzemeler

Lens malzemesi olarak önerimiz polikarbonat veya Trivex'tir. Diğer sporlarda olduğu gibi golf topunu yüze götürme riski çok fazla olmasa da, yine de darbe alabilen bir lens düşünmelisiniz.

Cam malzemeler daha pahalı ve daha ağır olma eğilimindedirler, bu nedenle ekstra maliyetine ek olarak, bu güneş gözlükleri uzun bir süre boyunca o kadar rahat olmayacaktır.

Kontrast Güçlendirici Renkler

İyi golf güneş gözlüğü bulmanın en önemli faktörü, pembe bakır veya kahverengi gibi kontrast arttırıcı camlara sahip bir güneş gözlüğü bulmaktır. Kehribar, bulutlu havalarda daha açık bir renk isteyenler için de iyi bir seçenek. Bu lensler, derinlik algısını geliştirmek için gereken kontrastı sağlayarak yeşillikleri en iyi netlikle okumanızı sağlar.

Ayna Kaplama

Güneşli bir bölgede yaşıyorsanız, gözlerinizi güneşten korumaya yardımcı olması için daha koyu bir temel renk tonu ve muhtemelen bir ayna kaplama isteyeceksiniz. Ayna lensleri, fazla ışığı lensten uzağa yansıtmak ve havalı görünmek gibi ikili bir amaca hizmet eder. Bir ayna kaplamasının ve lens tonunun çoğu zaman farklı renkler olduğunu unutmayın. Bu, güneş gözlüklerinin dışarıdan tek renk göründüğü, ancak camdan baktığınızda farklı bir renk göreceğiniz anlamına gelir.

Polarize Camlar

Polarize güneş gözlükleri, yansıtıcı yüzeylerden yansıyan güneş ışığının neden olduğu parlamayı kesmek için harikadır. Bununla birlikte, golf için polarize lenslere sahip olmanın dezavantajları da vardır. Birçok golfçü derinlik algısının bozulduğunu fark edecektir. Golf güneş gözlüklerinin çoğu polarize değildir, yine de bazı golfçüler onları tercih ediyor.

Spor gözlükçüleri genellikle golf için polarize camlar önermezler, çünkü golf sahasında genellikle çok fazla yansıma olmaz. Bu nedenle, kum tuzağına veya su engeline uzun süre bakmadığınız sürece, görüşünüzü dağıtan çok fazla parlama olmamalıdır. Derinlik algısının olmamasıyla birleştiğinde, polarize camlardan pek fayda görmüyorsunuz. Ancak günün sonunda, golf sahasında kendinizi en rahat hissettiğiniz şey gelir.

Bifokal/Progresif Camlar

Reçeteli golf güneş gözlüğü söz konusu olduğunda, bifokal veya progresif gözlük camları alıp almamamız en sık sorulan sorulardan biridir. Ve cevap, duruma göre değişir.

Bazı golfçüler golf sahasında bifokal veya progresif gözlük takmayı zor buluyor çünkü topa aşağıdan baktıklarında merceğin okuma alanı önlerine çıkıyor. Bu, zeminin gerçekte olduğundan daha yakın görünmesine neden olur ve performansı düşürebilir. Bu golfçüler için tek odaklı bir cam daha uygundur. Bunu yaparak, puan kartlarını o kadar kolay okuyamayabilirler; ancak, bu değiş tokuş, performanstan ödün vermekten çok daha iyidir.

Öte yandan, bazı golfçüler günlük bifokal veya progresif gözlüklerini golf sahasında takarlar ve bunda bir sorun görmezler. Bu golfçüler için, genellikle alışkın oldukları şeyi tekrarlamaları önerilir. Bifokal veya progresif gözlük camları sizin için olmazsa olmazlardansa, doğal golf duruşunuzdan olabildiğince uzakta olması için okuma alanını daha alçak bir konuma getirebilirsiniz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.