Koşu İçin Güneş Gözlüğü Nasıl Seçilir?

27-12-2022 15:00
Koşu İçin Güneş Gözlüğü Nasıl Seçilir?
Güneşten koruyucu güneş gözlüğü, açık havada koşarken önemli bir aksesuardır çünkü gözleriniz de cildiniz kadar güneş korumasına ihtiyaç duyar.

Lens Renkleri ve Kaplamaları

Farklı dış mekan aydınlatma türleri için farklı lens tonları uygundur. İster parlak, güneşli bir gün, ister karanlık, bulutlu bir akşam olsun, her koşul için mükemmel bir renk tonu vardır. Renk tonlarının ve amaçlarının bir listesi aşağıdadır:

Polarize

Polarize camlar parlamayı büyük ölçüde azaltır ve netliği artırır. Işık sudan, arabalardan ve asfalttan yansıdığında yoğun parlamalar olabilir. Yollarda veya göllerin yakınında koşma eğilimindeyseniz, polarize camlar, bakması acı veren, gözlerinizi kısmaya neden olan parlamaları azaltmaya yardımcı olur.

Ayna Kaplama

Bir ayna kaplama, olağanüstü güneşli günler için idealdir. Bu tip dış mercek, yansıtıcı bir ayna görünümü veren bir dış kaplamaya sahiptir. Gerçek bir ayna gibi, bu lensler ışığı yansıtır ve parlamayı azaltır. Beyaz kardan yansıyan ışık yoğun parlamalar oluşturduğunda, ayna kaplamaları ıslak veya karlı koşullar için harikadır.

Şeffaf

Şeffaf teknik olarak bir renk tonu veya kaplama olmasa da şeffaf camlar yine de gözleriniz ve rüzgar arasında bir bariyer oluşturur. Şeffaf lensler, gözlerinizin kurumasını veya yırtılmasını önlemeye yardımcı olur.

Sarı Tonlar

Sarı tonlu camlar, koyu mavi ışığı filtreleyerek koşu ortamı görüşünüzü netleştirmenize yardımcı olur. Bu lensler, alacakaranlık veya bulutlu günler gibi düşük ışık koşullarında en iyisidir.

Koyu Tonlar (Yeşil/Gri)

Altın/sarı tonlar gibi, koyu tonlar da çevrenizin görünümünü netleştirebilir. Yeşil ve gri renkli camlar parlak, güneşli günler için en iyisidir. Havanın iyi ve ılıman olduğu bir bölgede yaşıyorsanız, koyu renkli camlardan en fazla faydayı görmeniz muhtemeldir.

Çerçeve Malzemeleri

Güneş gözlükleri tipik olarak metal veya plastik bir çerçeve ile yapılır. Metal çerçeveler, hafif ve dayanıklı olmalarına rağmen genellikle inanılmaz şık tasarımlara sahiptir. Bazen bir metal güneş gözlüğünün ezilmesinin mümkün olduğunu unutmayın; genellikle camları tekrar yerine oturtabilirsiniz, ancak göçüğün ne kadar kötü olduğuna bağlı olarak metali zayıflatma ve uyumu bozma riskiniz vardır. Buna karşılık, plastik camlar darbeyi absorbe edecek şekilde tasarlanmıştır ve bu da onları kaba kullanım için ideal kılar.

UV Koruması

Güneş gözlüklerinin tüm amacı, gözlerinizi sert güneşten korumaktır ve yeterli UV korumasına sahip güneş gözlükleri, gözlerinizin zarar görmesini önler. UVA ve UVB ışınlarının %99'unu engelleyen bir güneş gözlüğü en iyisidir. Özellikle hassas gözler için, etrafı saran tasarıma sahip güneş gözlükleri, gözlerinizi her açıdan korudukları için en iyisidir.

Diğer özellikler

UV koruması ve renk tonu türü, çalışan güneş gözlüklerinin en önemli özellikleridir. Bununla birlikte, basit bir güneş gözlüklerini gerçekten göz alıcı hale getirebilecek başka özellikler de vardır. Diğer özellikler şunları içerir:

Buğu Önleyici: Sürekli olarak net bir görüş için.
Çizilmeye Dayanıklı: Dayanıklılık için.
Ayarlanabilir Burunluklar: Kişiselleştirilebilir konfor için.
Değiştirilebilir Lensler: Farklı ışık koşulları için.
Hafif Çerçeveler: Konfor için.

Gözlerinizi Koruyun

Çalışan güneş gözlükleri gerekli bir yatırımdır. Bir çift güneş gözlüğü ile sert güneşten sürekli olarak gözlerinizi kısmadığınız için egzersiz deneyiminiz daha rahat olur. Ayrıca, kaliteli çalışan güneş gözlüklerinin netliğini bir kez deneyimlediğinizde durdurulamaz hissedeceksiniz. Bir dahaki sefere koşuya çıktığınızda, onlar olmadan evden çıkmayın.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.