Tarçın Parfümü Nedir?

13-01-2023 12:30
Tarçın Parfümü Nedir?
Adından da anlaşılacağı gibi tarçın parfümü, temel kokusu tarçın olan bir parfümdür. Tarçın kokulu yağ veya tarçın esansiyel yağından yapılır. Tarçının aroması baharatlı ve keskindir ve parfümün diğer kokuları solduktan sonra da devam eder. 

Herhangi bir parfümde, notalar olarak bilinen üç ayrı koku katmanı vardır. En üst katman, kişinin ilk önce kokladığı ancak hızla dağıldığı aromadır. Orta notalar, üst ve alt notaları karıştırır ve üst notalardan daha uzun sürer. Alt nota, parfümü gerçekten tanımlayan kokudur, çünkü alt nota, üst ve orta notalardan daha uzun ömürlüdür. Baz olarak tarçın kokusuna sahip herhangi bir parfüm, onunla birlikte başka hangi kokuların kullanıldığına bakılmaksızın, bir tarçın parfümüdür.

Tarçın baharatlı bir kokuya sahiptir. Bu nedenle, üst notalar olarak narenciye kokularıyla iyi eşleşir. Narenciye aromaları, portakal veya misket limonu gibi kokuları içerir. Bununla birlikte, diğer baharatlı kokular da işe yarar çünkü aynı koku ailesinin üyeleri neredeyse her zaman birbirini tamamlar. Tarçınlı parfümde kullanılabilecek diğer baharat kokularının örnekleri hindistan cevizi ardıç ve karanfildir.

Üreticiler ticari olarak tarçınlı parfüm satsa da bazı insanlar evde de yapıyor. Bunu yapmanın avantajı, parfümü yapan kişinin, doğal vücut aromalarıyla mağazalarda bulunan her şeyden daha iyi çalışabilecek özel bir karışım yaratabilmesidir.

Herhangi bir parfüm için temel bir tarif, 3-2-1 oranında yağ ve az kokulu tahıl alkolü veya mineral yağ gibi bir taşıyıcı kullanır. İdeal olarak, taşıyıcı parfüm alkolü olacaktır. Bu tarif kullanılarak, üç damla tarçın kokulu yağ veya tarçın esansiyel yağı, iki damla orta nota yağı ve bir damla üst nota yağı ile karıştırılır. Son adım, yağları taşıyıcı ile karıştırmak ve gerektiğinde daha fazla yağ ekleyerek parfümün gelişmesine izin vermektir.

Herhangi bir parfüm gibi tarçın parfümü de bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir ve kontakt dermatit ile sonuçlanabilir. Reaksiyonun kaynağının tarçın yağı mı, orta veya üst nota yağları mı yoksa taşıyıcı yağ mı olduğunu belirlemek zor olabilir. Bununla birlikte, tarçınlı parfüm çok çeşitli yağ türleriyle mevcuttur, bu nedenle çoğu insan herhangi bir soruna neden olmayan bir tarçınlı parfüm bulabilir. Ek olarak, tarçın yağı daha az miktarda kullanılarak veya daha fazla miktarda taşıyıcı yağda seyreltilerek alerjik reaksiyonlar en aza indirilebilir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.