Tenis İçin Güneş Gözlüğü

27-12-2022 14:39
Tenis İçin Güneş Gözlüğü
Hepimiz tenis oynarken eğlenmek için güzel güneşli bir günü severiz. Ancak gözleri güneşin zararlı UV ışınlarından korumak önemlidir. Tenis için en iyi güneş gözlüklerine sahip olmak, tenis kortunda geçirdiğiniz süre boyunca ihtiyacınız olan en önemli öğelerden biridir.

Tenis güneş gözlükleri kişisel bir kittir ve bir çift satın almak kişinin tercihlerine bağlıdır. Yine de tüm güneş gözlükleri tenis oyuncuları için uygun değildir. Eminim çok sevdiğiniz şık bir güneş gözlüğünüz vardır, ancak bunları tenis oynarken takarsanız, iyi performans gösterememe, gözlüklerinizi kırma ve hatta gözlerinize zarar verme ihtimalleri vardır.

Bu sebeplerden dolayı, tenisçiler için güneş gözlüğü araştırması yapmak, raketler veya tenis topları gibi diğer tenis ürünleri kadar önemlidir. 

Tenis Güneş Gözlüğü Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Spor güneş gözlüğü satın almak, günlük kullanım veya tamamen estetik için bir güneş gözlüğü satın almakla aynı deneyim değildir.

Sahadayken çok fazla hareket edeceksiniz. Güneş doğrudan yüzünüze vurabilir, bu da performansınızı etkileyebilir ve yanlış seçim yaparsanız çok fazla rahatsızlığa neden olabilir. Bu nedenle güneş gözlüklerinizin yerinde kalması, gözlerinizi koruması ve görüşünüzü net tutması önemlidir.

UV Koruması

UV koruması çok iyi bir nedenle listemizin başında yer alıyor. Sağlık zenginliktir ve bu ifade sadece oyuncuların tenis oynamaktan elde ettiği pek çok fayda için değil, aynı zamanda gözlerini korumak için de geçerlidir. Bu yüzden güneş gözlüklerinizin UV korumasını asla ihmal etmemelisiniz. Gözleri ve ciltleri yetişkinlerden bile daha hassas olduğundan çocuklar ve genç oyuncular ekstra dikkatli olmalıdır.

Cam Rengi ve Polarizasyon

Kortta renkli güneş gözlüğü takan tenisçilere hepimiz aşinayız ve bazıları bunu şık bile bulabilir. Ancak tenis güneş gözlüğü camlarının estetikten çok başka amaçları olduğunu biliyor muydunuz?

Farklı lens renkleri, farklı renk maruziyetini azalttıkları anlamına gelir. Nasıl çalıştığını anlamak, güneş gözlüğünüzün camını oynadığınız ortama göre uyarlamanıza yardımcı olabilir. Tenis güneş gözlükleri için en iyi lens rengi hangisi? 

Kırmızı lensler - oyuncuların önlerinde ne olduğunu daha kolay ayırt edebilmeleri için nesneler arasındaki kontrastı artırma eğilimindedir. Bu renk, koşucular veya bisikletçiler için çok daha uygundur; ancak tenisçilerin bunları kullandığını göreceksiniz.

Yeşil camlar – tenis oyuncuları için en uygun seçimdir. Bu, görüşünüzün renk dengesinin korunmasına yardımcı olarak çevresel görüşün daha dengeli görünmesini sağlar. Sonuç olarak, güneş gözlerinizin üstüne vursa bile topu çok daha net görürsünüz.

Fotokromik lensler tenis antrenörleri veya kortta saatler geçiren oyuncular için mükemmel bir seçenektir. Günün farklı saatlerinde korttaysanız, maruz kalacağınız güneş radyasyonu da farklı seviyelerde olabilir.

Örneğin, bu lensler sabahları hafif şeffaf bir renk tonuna sahipken, öğle saatlerinde tamamen siyah olurlar. Güneş en parlak şekilde parlamadığında bile gözleriniz korunacaktır.

Çoğu güneş gözlüğü, zararlı radyasyon riskini %100'e kadar en aza indirebilen UV korumalı lensler de sunar. Polarizasyon da dikkate alınması gereken önemli bir özelliktir, özellikle antrenmanlarınız ve oyunlarınız sırasında güneşin doğrudan parlamasına yüksek oranda maruz kaldığınızda.

Çerçeve Tipi

Tenis oyuncuları için güneş gözlüğü satın alırken, yüksek konik çerçeve en iyi seçenektir. Bu tür bir çerçeve daha esnektir ve siz sahada koşarken ve dönerken yer değiştirmezler. Ayrıca gözlerinizin etrafındaki alan için en fazla korumayı sunar ve görüşünüzü koruyacak camlara izin verir.

Güneş gözlüklerinin burnunuza oturma şekli de hoş olmayan bir düşme olayından kaçınmak için önemlidir. Güneş gözlüğünün burun köprünüze tam olarak oturduğundan emin olmak için ayarlanabilir bir burun parçasına sahip bir çift düşünmelisiniz.

Güneş gözlüğü çerçeveleri farklı malzemelerden yapılabilir, ancak en esnek ve dayanıklı olduğu için en popüler olanı naylondur.

Ne Sıklıkla Tenis Oynuyorsunuz?

Ayda sadece birkaç kez eğlenmek için sahaya çıkan sıradan bir oyuncuysanız, moda ifadesi yapmak için bir tenis güneş gözlüğü tercih edebilirsiniz. Burnunuza tam oturduğundan ve sıkıca kavradığından emin olduğunuz sürece en sevdiğiniz güneş gözlüklerini sahaya getirebilirsiniz.

Satın almadan önce göz önünde bulundurmanız gereken başlıca özellikler, polarize renkli camlar, yüksek sarılmış çerçeve ve rahat bir uyumdur. Güneş gözlükleriniz oyununuzu daha kolay ve eğlenceli hale getirmeli, kısa kullanım ömrü, çizikler veya güneş parlamaları ile mücadele etmemeli.

Tenis İçin Numaralı Güneş Gözlüğü

Reçeteli güneş gözlüğü takarsanız ve daha net bir görüş için buna ihtiyacınız olursa ne olur? Hala tenis oynayabilir misin? Cevap evet, kesinlikle! Birçok profesyonel sporcu, başarıya giden yollarında bir engel olmayan numaralı gözlükler kullanır. 

Kortta numaralı gözlüklerle oynamak hakkında bilmeniz gerekenler:

Lensler – çoğu spor gözlüğü, çizilmeye dayanıklı, dayanıklı ve UV koruması sunan polikarbonat lenslere sahiptir.

Kavrama – gözlüklerin yüzünüzün merkezinde olması ve sahada hareket ederken yerinde durması önemlidir. Topun peşinden koşarken sürekli yüzünüzden aşağı kaymayan bir gözlük seçtiğinizden emin olun.

Çerçeveler – Numaralı gözlüklerde yüksek sarımlı tasarım sorunlu olabilir, çünkü uzatılmış çerçeve optik lensleri bükebilir ve görüşünüze yarardan çok zarar verebilir. Numaralı camlarınızı yüksek çerçeveli güneş gözlüklerine göre ayarlamak için çok yetenekli bir uzmana ihtiyacınız olacak ve her ihtimale karşı doktorunuza danışmanız daha iyi olacaktır. Yarı çerçevesiz çerçeve tasarımı da iyi bir seçenek olabilir, özellikle alında ve burun köprüsünde daha fazla konfor için yastıklama sağlayan lastik bir tampon varsa. "Sarma" çerçeveler de dikkate alınması gereken bir seçenektir. Çevresel görüşünüz de dahil olmak üzere her açıdan çok fazla koruma sağlar.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.