Vintage Güneş Gözlüğü Nedir?

10-01-2023 12:47
Vintage Güneş Gözlüğü Nedir?
Vintage güneş gözlükleri, geçmiş yıllardan kalma gözlükler için kullanılan bir terimdir. Orijinal vintage güneş gözlükleri, 1960'lardan 1990'lara kadar önceki moda trendlerinin stilini ve standartlarını yansıtacaktır.

Güneş gözlükleri, en sevdiğimiz moda ikonları ve etkili kişilikler onları toplum içinde takmaya veya sinema dünyasında spor yapmaya başladığında bir moda aksesuarı haline geldi. Bu, özellikle güneş gözlüklerinin endüstriyel ünlüler arasında popüler bir trend haline geldiği 40'lı ve 90'lı yıllardadır. Rock yıldızları ve popüler kültür ikonları, birkaç markalı güneş gözlüğünün tanıtımını yaparken, bu markalardan birçoğu, türünün tek örneği bir ürün yaparak veya ünlülerden ilham alan bir ürün tasarlayarak, ürünlerini tanıtmak için büyük isimlerle işbirliği yaptı. Aynı zamanda markaların, zamanın testinden sağ çıkmalarını sağlayan kıskanılacak bir işçiliğe sahip özel yapım güneş gözlükleri olduğu anlamına gelir. Geçmişin bu markalı güneş gözlükleri elinize geçtiğinde, onların vintage olduğunu anlarsınız.

Vintage Güneş Gözlüğü Çeşitleri

Güneş gözlüğü söz konusu olduğunda, aralarından seçim yapabileceğiniz pek çok farklı stil var. Ve bir vintage güneş gözlüğü aradığınızda, seçenekler daha da geniştir. 

Yuvarlak: Yuvarlak güneş gözlükleri, modası asla geçmeyen klasik bir tarzdır. Bir vintage yuvarlak güneş gözlüğü arıyorsanız, seçim yapmakta zorlanacaksınız. Küçük, narin çerçevelerden büyük, kendini ifade eden stillere kadar herkese uygun yuvarlak bir güneş gözlüğü stili vardır.

Aviator: Aviator güneş gözlükleri ilk olarak 20. yüzyılın başlarında pilotlar için tasarlandı, ancak kısa sürede bir stil ikonu haline geldi. Bugün, aviator güneş gözlükleri her zamanki gibi popüler. Bir vintage aviator güneş gözlüğü arıyorsanız, aralarından seçim yapabileceğiniz birçok seçenek bulacaksınız.

Büyük Boy: Büyük boy güneş gözlükleri, kendinizi ifade etmenin harika bir yoludur. Büyük, yuvarlak stillerden kedi gözü ve dikdörtgen çerçevelere kadar herkese uygun büyük boy bir güneş gözlüğü stili vardır.

Dikdörtgen: Dikdörtgen güneş gözlükleri, modası asla geçmeyen zamansız bir stildir. Küçük, narin çerçevelerden büyük, kendini ifade eden stillere kadar herkese uygun bir dikdörtgen güneş gözlüğü stili vardır.

Metal: Metal güneş gözlükleri, görünümünüze lüks bir dokunuş katmanın harika bir yoludur. Altından gümüşe ve bronza herkese uygun bir metal güneş gözlüğü stili vardır.

Kare: Kare güneş gözlükleri, görünümünüze bir dokunuş katmanın harika bir yoludur. Bir çift vintage kare güneş gözlüğü arıyorsanız, aralarından seçim yapabileceğiniz birçok seçenek bulacaksınız. Küçük, narin çerçevelerden büyük, kendini ifade eden stillere kadar herkese uygun bir kare güneş gözlüğü stili vardır.

Çerçevesiz: Çerçevesiz güneş gözlükleri, görünümünüze sofistike bir dokunuş katmanın harika bir yoludur. Küçük, narin çerçevelerden büyük, kendini ifade eden stillere kadar herkese uygun çerçevesiz bir güneş gözlüğü stili vardır.

Vintage, Retro ve Antik

Vintage güneş gözlüklerinin ne olduğunu bilmek için vintage, retro ve antika arasındaki farkı bilmeniz önemlidir. 100 yaşında olan ve estetik değeri olan her şey antika olarak kabul edilirken, vintage, değeri olan ancak 100 yıldan fazla eskimemiş bir üründür.

Vintage da genellikle retro ve antika ile karıştırılır. Retro stiller, erken yüzyıllarda ün kazanan ancak artık mevcut olmayan eski ürünlerin taklididir. Vintage ürünler ise tarihin günümüze kadar gelmiş özgün parçalarıdır.

Otantik Vintage Güneş Gözlüğü

Otantik vintage çerçeveler sunan vintage güneş gözlüğü mağazaları, geçmişten gelen bu çerçevelerin gerçek değerleri ile alıcılara ulaşmasını sağlar. Vintage güneş gözlükleri sadece birkaç büyük ismin moda ifadesi olmakla kalmadı, aynı zamanda benzersiz bir yüksek kalite sunuyor. Bu nedenle, eski bir çerçeveyle karşılaştığınızda, bu nitelikleri aklınızda bulundurun.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.