Yüz Şekli Nasıl Belirlenir?

20-12-2022 13:10
Yüz Şekli Nasıl Belirlenir?
Numaralı gözlükler, mavi ışık gözlükleri veya güneş gözlüğü satın alıyorsanız, yüz şeklinizi belirlemeniz çok önemlidir. Yüzlerimiz hiçbir zaman belirli bir kategoriye tam olarak uymasa da, yüz şeklinizi bilmek, yüzünüzün en çok hangi şekle benzediğini bilmenizi sağlar ve yüzünüze en uygun gözlükleri bulmanıza yardımcı olur.

3 basit ve kolay adımda yüz şeklinizi belirlemenize yardımcı olmak için bir rehber hazırladık.

Adım 1: Yüzünüzü Ölçün

Yüz şeklinizi belirlemenin ilk adımı, yüzünüzün dört ana bölgesini ölçmektir. Yüzünüzü ölçmeye başlamadan önce, en doğru sonuçları elde etmek için göz önünde bulundurmanız gereken birkaç nokta vardır. 

Öncelikle, ölçüm yaparken sizi rahatsız edebileceğinden, saçlarınızı yüzünüzün önünden aldığınızdan emin olun. En iyi yol, saçınızı bir saç tokası ile başınızdan geri çekmek veya arkadan bağlamaktır. Gerekli ölçüleri alırken tüm yüzünüzü görmenize yardımcı olacaktır.

İkinci olarak, yüzünüzün en doğru ölçümlerini almak için esnek bir ölçüm bandı hazırlayın. Alacağınız her ölçümü yazacak bir şeyiniz olduğundan emin olun.

Üçüncüsü, ayakta durabileceğiniz veya oturabileceğiniz, iyi aydınlatılmış bir odada büyük bir aynanın karşısına geçerek doğrudan aynaya bakın. Büyük bir aynaya erişiminiz yoksa, doğrudan kameraya baktığınız iyi bir fotoğraf bulmaya çalışabilir ve bunun yerine yüzünüzü ölçmek için kullanabilirsiniz.

Artık tüm bu hazırlıkları yaptığınıza göre, yüzünüzün ölçülerini alarak bir sonraki göreve geçmeye tamamen hazırsınız. Yüzünüzün dört temel bölgesinin ölçülerini aklınızda bulundurmanız gerekir.

Yüzünüzün Dört Ana Alanını Ölçmek

1. Alın Genişliği

Öncelikle alnınızın genişliğini en geniş noktasından ölçmeniz gerekecek. En doğru sonuçlar için, alnınızın en geniş kısmını saç çizgisinin her iki yanından ölçün.

İpucu: Alnınızın en geniş kısmı tipik olarak kaşlarınız ve saç çizginizin ortasında yer alacaktır.

2. Elmacık Kemiği Genişliği

İkinci olarak, elmacık kemiklerinizin genişliğini titizlikle ölçmeniz gerekecektir. Bu ölçüm için, elmacık kemiği genişliğinizi, elmacık kemiklerinizin hemen üzerinden, saç çizginizin üzerinden bir taraftan diğer tarafa doğru doğru bir şekilde ölçün.

İpucu: Bu ölçümü, genellikle gözlerinizin dış köşesinin hemen altında bulunan elmacık kemiklerinizin en çıkıntılı kısmından aldığınızdan emin olun.

3. Çene Genişliği

Üçüncü olarak, çene çizgisi genişliğini ölçmeniz gerekecektir. Bu ölçüm için mezurayı çenenizin köşesinden, kulaklarınızın hemen altından tutun ve çenenizin ucuna getirin. Çenenizin bir tarafını ölçmeyi bitirdikten sonra, diğer tarafı ölçmek için aynı şeyi yapabilir ve her iki ölçümü toplayabilir veya bulunan ilk ölçümü 2 ile çarpabilirsiniz.

4. Yüz Uzunluğu

Dördüncüsü, yüz uzunluğunuzu ölçmeniz gerekecek. Bu ölçümü yapmak oldukça basit: mezurayı saç çizginizin ortasından tutarak başlayın ve çenenizin ucuna kadar indirin. 

İpucu: En doğru sonuç için, yukarıdan aşağıya doğru ölçüm yaparken mezurayı burnunuz boyunca tutun.

Adım 2: Yüz Özelliklerinizi Değerlendirin

Artık ilk adımı tamamladığınıza ve tüm yüz ölçülerinizi bulduğunuza göre, yüz şeklinizi bulmaya yalnızca bir adım kaldınız. Yüz şeklinizi belirlemenin ikinci adımı, yüz hatlarınızı dikkate almaktır. Yalnızca ölçümler yeterli değildir. Yüzünüzün özelliklerini not etmek de yüz şeklinizi belirlemek için şarttır.

Doğrudan bir aynanın önüne veya doğrudan kameraya baktığınız bir fotoğrafa bakarken, yüz hatlarınızın ne kadar yumuşak, keskin veya belirgin olduğunu anlamak için yüzünüzün açılarını ve hatlarını dikkatlice değerlendirin. Yüz hatlarınızın en belirgin özelliklerine dikkat edin. Örneğin, yuvarlak bir yüz şekli tipik olarak yuvarlak bir çene çizgisi ile tanımlanırken, kare bir çene çizgisi tipik olarak kare bir yüz şeklini tanımlar.

Artık yüzünüzün tüm ölçülerini ve özelliklerini bulduğunuza göre, yüz şeklinizi kolayca belirlemek için ihtiyacınız olan tüm bilgilere sahipsiniz.

Adım 3: Yüz Şeklinizi Belirleyin

Tek yapmanız gereken, ilk iki adımda topladığınız yüz ölçüleriniz ve özellik listeniz gibi tüm bilgileri, en yakın özelliklere sahip yüz şekliyle eşleştirmek.

Başlıca altı yüz şekli vardır: yuvarlak yüz, kare yüz, elmas yüz, oval yüz, kalp yüz, dikdörtgen yüz ve karma yüz. Bu yüz şekillerinin her birinin özelliklerini açıklamaya devam ettikçe, yüzünüze en çok hangi şeklin uyduğunu öğreneceksiniz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.